Cercul Siguranței

Un program conceput pentru părinți și copii, care îi ghidează pe adulți cum să dezvolte relații mai bune, dintr-o perspectivă holistică, echilibrată, blândă și fermă. 

Cercul Siguranței reprezintă o hartă vizuală a atașamentului și este un program care se centrează pe relațiile noastre cu cei din jur.
© Circle of Security International, Inc

(Programul începe din 21 ianuarie) 

*Subtitrarea video-ului în limba română se poate alege din cheița Setări, din dreapta jos. 

Din când în când, toți părinții se simt pierduți sau fără nicio idee despre ceea ce copilul ar putea avea nevoie de la ei. Imaginează-ți cum s-ar simți dacă ai avea abilitatea să înțelegi ceea ce ți-a cerut copilul tău cu adevărat.

Ce aduce nou Cercul Siguranței?

  • Perspectiva importanței conectării umanea legăturii de atașament și modul în care Cercul Siguranței îi ajută pe părinți, bunici, educatori, etc., să privească dincolo de aparențe și să se conecteze cu nevoile de atașament ale copiilor.
  • Cercul Siguranței COSP™ este program minunat de educație parentală, un program creat pentru a ne ajuta să fim părinții de care au nevoie copiii noștri! 
  • Programul Cercul Siguranței COSP™ se bazează pe șaizeci de ani de cercetare despre modul în care relațiile sigure părinte-copil pot fi susținute și consolidate.

Acest program este pentru tine dacă:

Ești sau vei fi implicat în creșterea sau educarea unui copil ca părinte, cadru didactic, turore, sau dacă ai copii mai mari și dorești să rezolvi relația cu părinții tăi, din perspectiva de copil. 

  • Crezi că rolul de părinte este provocator/dificil și nu te regăsești în imaginea idealizată a părintelui perfect pe care social media o promovează din ce în ce mai mult.
  • Îți este greu să oferi confort emotional și liniște copilul tău în momentele în care aceste are emoții dificile.
  • Îți este dificil să îți păstrezi calmul atunci când copilul tău are descărcări emoționale puternice: crize de plans, tantrum, etc.
  • Te îngrijorează multe aspecte ale relației părinte-copil.
  • Te temi că procedezi greșit cu copilul tău.
  • Nu înțelegi felul în care copilul tău se comportă.
  • Ai momente în care regreți că nu ești un părinte mai bun și dorești să îți îmbunătățești relația părinte-copil.
  • Ai impresia că copilul tău are comportamente greu de suportat /acceptat.

(Programul începe din 21 ianuarie) 

Cum se desfășoară programul?

Acestă călătorie aduce foarte multe beneficii

Pe parcursul celor 8 întâlniri vei învăța:

  • Să înțelegi lumea emoțională a copilului tău învățând să citești nevoile emoționale ale acestuia și să înțelegi intențiile reale ale copilului tău
  • Să sprijini capacitatea copilului tău de a gestiona cu succes emoțiile
  • Să îmbunățești dezvoltarea stimei de sine a copilului tău
  • Să îți onorezi și asculți înțelepciunea înnăscută și dorința de a oferi copilului tău un mediu în care să se dezvolte armonios
  • Veți ști cum să îți gestionezi propriile emoții, cât și pe cele ale copilului tău
  • La finalizarea programului, vei putea să te bucuri să fi părinte în toate momentele, chiar și în cele dificile, pentru că vei avea o perspectivă schimbată asupra relației părinte-copil.

 

Cu toții vrem să facem bine. Cum ar fi dacă am pune întrebarea într-un mod diferit? Harta Circle of Security ne ajută să punem întrebarea într-un mod diferit.

Când ne gândim la comportament, ne gândim la consolidarea comportamentului care ne place. S-ar putea să fim tentați să folosim autocolante, recompense dulci sau să facem complimente pentru a convinge copilul să facă cum ne dorim. Când ne gândim la comportamentul care nu ne place, încercăm să găsim modalități de a opri comportamentul. Ne ducem, în mod eronat, către a acționa prin pedepse sau ignorând comportamentul.

Cercul Siguranței ne oferă o modalitate de a gândi diferit referitor la nevoia din spatele acțiunii, Cercul este despre a gândi ”out of the box”. 

Când începem să folosim Harta Circle of Security, începem să schimbăm lucrurile pe care facem focus. În loc să ne concentrăm asupra comportamentului și să încercăm să ne dăm seama ce să facem cu el, începem să ne concentrăm pe nevoia din cadrul relației părinte-copil, pentru a reuși să dezvoltați o relație armonioasă cu copilul, fapt care îl va securiza emoțional. Deci ne concentrăm asupra comportamentului ca modalitate de comunicare a unei nevoi a copilului.

  • Când începem să înțelegem comportamentul și începem să vedem nevoia și vedem tiparul de a explora în partea de sus a Cercului, de a reveni în partea de jos. Este un model sigur și previzibil, iar acesta este un lucru bun. Cercul Siguranței ne oferă o modalitate de a vedea lucrurile diferit.

  • Deoarece atașamentul este atât de intuitiv, programul Cercul Siguranței a făcut înconjurul globului, a fost tradus în 14 limbi diferite și este disponibil în peste 30 de țări, cu peste 25.000 de facilitatori care au fost instruiți în întreaga lume.

     

  • Cercul Siguranței este un program care constă într-o serie de 8 întâlniri săptămânale care îi ghidează pe părinți să învețe despre cum să se conecteze cu copiii lor, să le înțelegă nevoile și să-i susțină pentru a se dezvolta armonios. Așa cum este meționat în video, principiile acestui program cu focus pe relații, având la baza teoria atașamentului, ni se aplica tuturor, de-a lungul întregii noastre vieți, din prima clipă și îl putem regăsi în relațiile cu persoanele semnificative pentru noi.

     

  • Cercul Siguranței nu este un program de terapie, ci este un program de dezvoltare a relațiilor bazat pe învățare și conștientizare.

(Programul începe din 21 ianuarie) 

Cine este mentorul tău?!

Mă numesc Simona Czudar
și vom parcurge împreună acest program profund transformator

Sunt mama, antreprenor, licențiată în biologie, cu studii postuniversitare în domeniul adopției, am peste 45 de ani, iar pasiunea mea se află la granița dintre spiritualitate și neuroștiință.

Sunt formator Cercul Siguranței, terapeut specialist certificat Theta Healing, Acces Bars și instructor Mindfulness, toate acestea făcând parte din practica mea zilnică. 

Ghidez zilnic oameni care sunt blocați emoțional, care nu fac progrese în ciuda terapiilor pe care le-au urmat ani de zile.

Ca specialist, am abilitatea de a aduna piesele de puzzle din fața ta și să te ghidez să capeți claritate și direcție, să găsești blocajul emoțional care te ține pe loc și să ajungi la cauza acestuia într-o oră sau chiar mai puțin

Te ghidez să îți faci un plan de acțiune către o nouă viață, care îți garantez că funcționează, în mai puțin de patru săptămâni.

Programul prin care te ghidez vine cu răspunsurile pe care le cauți pentru a crea relații sănătoase, frumoase, cu cei din jur. 

CUPRINS

Iată ce vom face în fiecare săptămână:

  • Introducere în Cercul Siguranței Cum și de ce apare Cercul în viețile copiilor și ale adulților?
  • Dezvoltarea capacității de a observa și să face diferența între momentele specifice fiecărei nevoi pe Cerc Să reflectăm asupra a cât și cum putem fi alături de copii noștri pe Cercul Siguranței Dezvoltarea limbajului necesar pentru a oberva unde apar dificultăți în relația părinte-copil, pentru a susține părinții să înțelegă mai bine unde sunt nevoile copiilor pe Cerc și să știe să interpreteze indiciile copilului
  • Despre constuirea unei fundații emoționale solide pentru copil în cadrul unei relații în care emoțiile sunt împărtășite Înțelegerea importanței gestionării emoțiilor de către copil, fapt care are loc în relația părinte-copil fiind esențială pentru dezvoltarea unui atașament sigur. Copiii, de la naștere, au nevoie să fie în relație și vor învăța să își organizeze singuri emoțiile, prin susținerea emoțională empatică, zi de zi. Veți învață despre gestionarea propriilor stări emoționale nepăcute și pe cele ale copiilor.
  • Despre necesitatea bebelușilor de a fi în relație Cum răspundem adecvat nevoilor bebelușului Despre înțelegerea eronată a conceptului de ”copil dificil” Înțelegera ciclurilor Plecare-Revenire și Mă simt bine – Nu mă simt bine și prezența acestora într-o relație de atașament sigur părinte-copil Discuție despre reglarea emoțională a bebelușilor alături de părinte
  • Siguranța poate fi obținută prin parcurgerea unor pași esențiali. Se face trecerea de la privirea asupra copilului din prisma nevoilor legate de atașament către observarea cu empatie a propriei persoane și explorarea propriilor dificulăți și vulnerabilități Găsirea unor noi modalități de a fi alături de copiii lor, observându-se pe sine atunci când le este dificil prin auto-reflecție.
  • Conștientizarea rolului părintelui de a fi “MÂINI” pe CERC (mai MARI , mai PUTERNICI, mai ÎNȚELEPȚI și mai BLÂNZI) prin a înțelege modul în care ostilitatea, răutatea, slăbiciunea sau absența părinților pot provoca copiilor frică Să realizăm că niciodată nu e prea târziu schimbare venind prin auto-reflecție, prin explorarea propiilor trăiri și a copilăriei proprii.
  • Aflarea de soluții pentru cum putem proceda atunci când copilul are un comportament problematic Găsirea unui fel de a fi prin cultivarea empatiei, astfel încât să observi nevoia reală care se află în spatele manifestării unui comportament problematic al copilului și prin reparearea relației de către părinte
  • Recapitulare Sesiune de întrebări și răspunsuri. Concluzii

(Programul începe din 21 ianuarie) 

BONUSURI

Pe lângă tot ce ți-am prezentat mai sus, vei mai primi bonusuri valoroase
Acces la grupul de Facebook – grup de suport și susținere

Grupul este o comunitate de persoane care fac acest program și constituie un suport de valoare în timpul programului, dar și după finalizarea lui. Aici vom lucra împreună, vei primi sprijin pe durata programului și te vei conecta cu ceilalți participanți.

help-2478193_1920
Consultanță

O ședință de consultanță 1:1, în prima lună după finalizarea cursului, cu durata de 30 minute. Dacă te-ai rătăcit pe calea spre relații armonioase, vei beneficia de ghidarea mea.

office-620817_1920
Diploma de participare

Primești o diplomă în format electronic, care atestă finalizarea programului. Această diplomă este un bonus substanțial în comunitatea ta, atestând faptul că ai o perspectivă sănătoasă și actuală vis-a-vis de relațiile unui părinte față de copil, cât și față de cei din jur.

Hai să recapitulăm ce anume primești

(Programul începe din 21 ianuarie) 


Contact

Dacă ai întrebări sau ai nevoie de informații pe care nu le-ai găsit pe această pagină, te invit să mă contactezi.

NETOPIA_PAYMENTS_online3
54523816_2396480963908371_5867984495335964672_n

II SIMONA CZUDAR
CUI 32823790; 
F35/309/2014
Termeni și Condiții I GDPR I ANPC

Copyright © 2021 Simona Czudar